Wat is een virtuele server?

Bij een virtuele server heeft U toegang tot Uw eigen server. Echter deze draait in een virtuele omgeving. Dat wil zeggen dat met de hardware onafhankelijk is van uw server en deze gedeeld wordt met meerdere virtuele server. Iedereen zit echter in zijn eigen omgeving met een deel hardware specifiek toegekend aan deze server. Vanuit Uw oogpunt lijkt het alsof U uw eigen hardware in het rack heeft geplaatst

Waarom een virtuele server?

Een virtuele server biedt vele voordelen:

  • Wanneer Uw website groeit kan je makkelijk de hardware uitbreiden om aan uw eisen te voldoen. Meer processoren? Meer RAM? Grotere harde schijf? Geen enkel probleem, uitbreiden is voor DusTi maar een paar klikken en Uw website is terug de racewagen op het wereld wijde web.
  • Makkelijk migreren. Stel, U wilt bijvoorbeeld een copy van Uw server in een ander datacenter plaatsen. Door virtualisatie is het makkelijk om Uw server te klonen en elders terug te laten opstarten. Of zelfs een volledige migratie van Uw server over het internet. Vandaag in BelgiĆ«, morgen in Londen.
  • Upgrades op de achtergrond. Wanneer de host server (waar alles virtuele servers op draaien) upgegrade worden, ondervindt U geen last hiervan. Uw server wordt immers tijdelijk op een andere locatie geplaatst en na de upgrade netjes teruggezet. Zonder enige tijd van onbereikbaarheid.

Welke worden aangeboden?

DusTi biedt op dit moment enkel VPS op maat aan. Contacteer ons.

Het verschil met hosting?

Bij een klassieke hosting deelt U een stuk ruimte (uw webruimte) op een webserver. Bij een VPS hebt U uw eigen server die U kunt configureren (of laten configureren) naar Uw behoeftes. Zo bent U niet gelimiteerd door standaard instellingen